Activitats GENERALS

4a trobada de la festa de les lletres

Per quart any consecutiu s'ha portat a terme la Festa de les Lletres. S'han llegit al voltant de 25 treballs fets pels alumnes de les Aules, i ha estat una estona molt entranyable per a tothom.   

---> Veure àlbum de fotos

UNIVERS D’HISTÒRIES D’EUROPA AL MÓN

El passat 28 de novembre, vàrem tenir la segona trobada d’UNIVERS D’HISTÒRIES D’EUROPA AL MÓN, on un grup d’alumnes de les Aules varen explicar contes que ells havien recollit dels seus avis, a nois i noies de 7 a 18 anys.

Aquesta activitat es fa sota el patrocini de la Càtedra Unesco, que recull històries i contes com a bé immaterial.

---> Veure àlbum de fotos

19-11-2015 Premi Amics de la UAB a La Universitat a l'Abast

El passat 19 de Novembre es va celebrar a l’Aula Magna de la Casa de la Convalescència, la Festa anual dels Amics de la UAB, on es van atorgar els premis a

UNIVERSITAT A L’ABAST  - UAB

 Fàtima Bosch

Teresa Torns

Banc  dels Aliments

Josep Lluís Bonet

Johan Cruyff (Fundació Cruyff i Johan Cruyff Institute)

 Hi va assistir convidada una petita representació de l’Associació Aules d’Extensió Universitària per al Temps Lliure. L’acte va estar presidit pel Rector Magnífic de la UAB, el President de l’Associació d’Amics de la UAB i el President del Consell Social de la UAB.                                                      --->  Veure programa de l'acte i fotos

Inauguració del curs 2015-2016

Inauguració del curs 2015-2016, a l'Aula Magna el 10 de novembre 2015, amb el programa següent: 

•  Benvinguda a càrrec de la Dra. Carme Ruiz, directora de l’ICE de la UAB, Sra. Montserrat Nolla, presidenta de l’Associació Aules Extensió Universitària per al Temps Lliure i el Sr. Javier Castelo, coordinador acadèmic de les Aules

•  Conferència: “Víctor Catalá”, a cinquanta anys de la mort de Caterina Albert. A càrrec del Dr. Enric Cassany Cels, catedràtic del Departament de Filologia Catalana de la UAB.

•  Lectura: Ramon Llull: VII centenari de la seva mort. Poetes catalans de la primera meitat del segle XX. A càrrec del Grup de Lectura i Teatre de l’Associació Aules d’Extensió Universitària per al Temps Lliure.

•  Comiat: Amb l’actuació del cor de l’Escola de Música i cant de l’Orfeó Martinenc de Barcelona que interpretarà la cançó La balanguera.

--->  Veure àlbum de fotos. 

Visita INSTITUT BOTÀNIC 23-10-15, Grups E i F

• Els grups E i F, acompanyats per la professora Carme Tomàs i Martorell, han fet una visita comentada a l'Institut Botànic de Barcelona, que té la col·lecció de plantes més important de Catalunya i la segona d'Espanya. El seu fons (uns 800.000 exemplars) està especialitzat en la flora de la regió mediterrània occidental.Conté també plantes d'altres regions d'Europa i Àfrica, de Sud Amèrica i d'altres llocs del món. Inclou, a banda de la col·lecció general, altres col·leccions històriques (des del segle XVII fins a principis del XX). Un volum important va ser reunit gràcies a Font Quer i als seus col·laboradors al llarg de les campanyes desenvolupades a la península Ibèrica i al Marroc. Dels herbaris històrics cal destacar la col·lecció Salvador, l'herbari més antic de la península Ibèrica.
Després de l'herbari s'ha visitat l'exposició Salvadoriana, reunida per la passió col·leccionista de diverses generacions de la família Salvador a la rebotiga de la seva farmàcia del carrer Ample de la ciutat de Barcelona. Un tresor del patrimoni científic de Barcelona: declarada bé cultural d'interès nacional. 
Un gabinet de curiositats dels segles XVII i XVIII, era un espai privat, obert només a visites selectes, ple de mobles amb calaixos i prestatges on s'acumulaven objectes de tota mena, especialment d'origen natural, reunits allà per la seva raresa, curiositat o exotisme. Aquests espais van jugar un paper fonamental en l'elaboració i transmissió de coneixement sobre la natura durant tres segles.

---->  Veure àlbum de fotos

Trobada Aules AFOPA 23-10-2015

• Com cada any, la nostra Associació Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure, ha participat en la trobada d'Aules que organitza AFOPA (Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya), junt amb el Consell Interuniversitari i el lloc on s'ha celebrat enguany ha estat a la Universitat Ramon Llull.